• Social Impact Award Greece 2016 | The Winners!!!

  «Ψάχνουμε ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά»

  Η μεγάλη γιορτή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να έχει συνδεθεί με το μήνα Μάιο, φέτος όμως η προπαρασκευαστική περίοδος, τα workshops, οι συναντήσεις με τα μέλη τις κριτικής επιτροπής και τους μέντορες του προγράμματος, παρέτειναν τη διαδικασία της προετοιαμασίας των υποψηφίων, μεταφέροντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα της νέας σαιζόν. Από την άνοιξη στο φθινόπωρο, και από την ιδέα στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής επιχείρησης, που έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά!
  Με αυτά τα λόγια, η Σόφη Λάμπρου, συνιδρύτρια του Impact Hub Athens, υποδέχθηκε το κοινό που γέμισε το open space μας. Οι δέκα ομάδες των φιναλίστ, φίλοι, συνεργάτες, συμφοιτητές, μέντορες, μέλη της κριτικής επιτροπής και χορηγοί του SIA βρέθηκαν στο Impact Hub Athens την περασμένη Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, για να παρακολουθήσουν από κοντά την ανάδειξη των τριών νικητών.

  14536878_10154573815458839_899782168_o

  12 workshops, 424 συμμετέχοντες, 20 experts, 15 συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί φορείς, 45 καινοτόμες ιδέες, 10 ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό και 4.896 ψήφοι από το κοινό. Μετά από μήνες προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς από όλους τους συμμετέχοντες και.. αγωνίας,  τα αποτελέσματα αποτελέσματα της τρίτης διοργάνωσης του Social Impact Award Greece είναι επιτέλους εδώ!

  dsc_0145

  Τη σκυτάλη στην παρουσίαση ανέλαβε ο έταιρος συνιδρυτής του Impact Hub Athens, Δημήτρης Κοκκινάκης, θυμίζοντάς μας πως φέτος, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Impact Hub Athens  διοργανώνει και φιλοξενεί τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Social Impact Award, με στόχο να ενισχύσει τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Οι περσινοί νικητές, Effect και Ithaca ήταν στην τελετή, για να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους συγκινητική διαδρομή, αλλά και να εμψυχώσουν όλους τους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

  ct76jkywgaaxacx

  Στο Social Impact Award, η κριτική επιτροπή έχει ουσιαστικό και συμβουλευτικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού. Όπως τόνισε ο Νίκος Δημάκης της Bluegrowth, κάποιες από τις ιδέες που ξεχώρισαν φέτος έχουν τη δύναμη να προσφέρουν ουσιαστικά στη κοινωνία και παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας, υπάρχουν προτάσεις οι οποίες μπορούν να αφήσουν το δικό τους κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα.

  dimakis3

  Ο Πέτρος Κόκκαλης της Aephoria, ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το θεσμό του Social Impact Award, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, ενώ η  Μπέττυ Τσακαρέστου τόνισε πώς σημασία έχει η εξέλιξη των ομάδων μετά τη βράβευση και πώς μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικές συνεργασίες.

  DRUMROLL…#SIAWINNERS !

  dsc_0205

  Νικητές της διαδικασίας του Community Voting αναδείχθηκαν οι Cyclefi, η ιδέα των οποίων για ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικής ανακύκλωσης κέρδισε 770 ψήφους. Η Cyclefi είναι μία νέα προϊοντική υπηρεσία μαζί με μια online πλατφόρμα, που παρακολουθεί πόσο ανακυκλώνει ο πολίτης και τον επιβραβεύει με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (MB) για δωρεάν σερφάρισμα στο Internet. Όπως δήλωσαν και κατά την παραλαβή του βραβείου τους, είναι εδώ για να δώσουν ένα νέο νόημα στον διαβόητο “μπλε κάδο”. 

  dsc_0214

  Ο Χρήστος Πολίτης, ήρθε από τη Θεσσαλονική για να εκπροσωπήσει την υπόλοιπη ομάδα των Economics in Everyday Life, που προτείνουν ένα νέο μοντέλο για τη μείωση της απόστασης ανάμεσα στο μέσο πολίτη και την Επιστήμη των Οικονομικών, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της πληροφόρησης των συμπολιτών μας.Εσείς για παράδειγμα, γνωρίζετε τι είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ); Αν όχι, μην ανησυχείτε. Η ομάδα του Economics in Everyday Life έχει φροντίσει για αυτό. Το ταξίδι του Χρήστου από την Θεσσαλονίκη τελικά άξιζε τον κόπο, γιατί οι Economics In Everyday Life ηταν η μία από τις δύο ομάδες που έλαβαν το βραβειο τις κριτικής επιτροπής!

  dsc_0232

  Και οι GIVMED ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, για να παραλάβουν το βραβείο της κριτικής επιτροπής. To GIVMED είναι το δίκτυο αξιοποιήσης περισσευούμενων φαρμάκων. Eνημερώνουμε για το πρόβλημα της πρόσβασης στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και συνδέουμε το περίσσευμα τους καθενός με τις ελλείψεις φορέων που στηρίζουν τέτοιες ομάδες. Ο καθένας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δωρίσει τα περισσεύουμενα φάρμακά του, μέσα από την mobile εφαρμογή GIVMED! Με σύνθημα “Share medicine, share life”, oι GIVMED μας παρότρυναν να κατεβάσουμε την εφαρμογή τους.

  14571836_10154589232243839_1423129274_o

  Οι τρεις νικητές του Social Impact Award επιβραβεύτηκαν με -ισότιμα- χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες incubation συνολικής αξίας 18.000€, ώστε να πραγματοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Δύο βραβεία δόθηκαν με την υποστήριξη των Guerilla Foundation & Ashoka και της Aephoria.net από την κριτική επιτροπή, ενώ το βραβείο που προέκυψε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας (Community Voting) δόθηκε από το Impact Hub Athens

  14572601_10154573815433839_2128183971_o

  Ευχαριστούμε τα Flocafe Espresso Room, που για μία ακόμη φορά στήριξαν το Social Impact Award, βοηθώντας μας να παραμείνουμε σε εγρήγορση με αρωματικό καφέ και cookies και δροσιζοντας τους #siawinners με σπιτική λεμονάδα!

  14599852_10154573611193839_627296928_o

  Ευχαριστούμε πολύ και το e-FOOD.gr που μας εξασφάλισε τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει γευστικά η βραδιά της απονομής!

  dsc_0291

Leave a reply.